KARITRAA

Hej å håå. karitraa överallt!!
idag började höstmarknaden. Jag började med en tripp till produkthuet där åre skidfabrik och skhoop har utförsäljning. JÄVLAR va mycket grejs, och härliga underställ, speciellt karitraa. fanns bra jackor också, ska dock inte spelndera pengar på det. Men jag lyckades bli av med 1lax. blev 3 skidstrumpor, karitraa underställsbyxor, 2 kaaritraa tröjor (underställ) och karitraa trosor, toppade det med ett par tre delade vantar från bula. riktigt nice! Ska försöka få ett par långkallsonger till :)
på ripcurl har vi ingen rea, eftersom vi måste skicka tillbaka allt till la france för att de ska hamna på deras outlet. SÅ vi hade väldigt tunnt med folk.. men vi har fått upp ännu mer varor inför vintern och jag har gått ut med hand vovvis, Vilda.
Jag hann förbi åre skidsport också och hann spendera 300 spänn på 2 tröjor (big size) som man kan ha till leggings! I morron ska jag kollaföri mountinrecykle och köpa ett par jeans :))
en bild på sebbis och lovvan
jag är täppt i min näsapå kvällarna och mornarna

vad har jag gjort!?

öhhe som alla vet (som känner mig någolunda bra) så lyssnade jag väldans mycket på rock ich speciellt screamo osv.. nu har jag inte lyssnat särskillt mycket på rock överhuvudtaget.. men som tur är så lyssnar Joel (på ripcurl) på mycker rockoloco. åh jaaa jag har äntligen hittat tillbaka till det bästa som finns typ.
varför har jag inte hört bring me the horizons skiva "there is a hell, belive me. ive seen it. there is a heaven, lets keep it a secret" !?!?!? bästa jag har hört på föcking länge, jag smälter i min säng !

allt känns så jävla mycket bättre nu, på riktigt! awesome! äntigen dags att lyssna på låtar beats och annat skönt som tilltalar mej, fast.. kaptenröd, still love you!

men till er alal där ute som inte lyssnar på rock. tycker sjukt synd om er faktiskt.. aja ska njuta av THE skiva fårn BMTH och lite annat gött medans jag laddar inför morrondagsen röj på ripcurl. innan jag dra dit så ska jag svänga förbi filippi eriken och jalle som jobbar på åreskidfabrik som ar den mest best sweetaste (haha) rean.

förresten, jag fattar inget av spotify och facebook.. hur connectar men dem så att man ser vad jag har lyssnat på.. ah typ som att jag ser calle lövgren har lyssnat på.. ? hm

suckisucki!!

btw, en sak till. jävlar vad jag saknar vissa människor, och jävlar vad jag längtar efter festivaler. hoppsan va jag svor!

en morgon

ingen lust att varken jobba eller gå till sjukgymnasten idag. jag är jö trött! jag har dessutom dåligt samvete över att jag inte gjort mina övningar.. :( oh herre gud vad jag har saknat att lyssna på miike snow! awesome!

mer rock och kläder på ripcurl idag. i morron äre höstmarknad :D

supermättt

HEJPA!

jag suger på att käka mat, ska alltid äta mej proppmätt, jätte jobbigt!!!

och nuuu äre 3 timmar sen jag påbörjade detta inlägg.. segt. men jag har hinnut kolla på en supersuper fantaaaastiskt dokumentär om queen <3 sett två av mina vänner fått håret klippt, lagat matlåda och pratat med fina pojkar på skype.
OJ va mycket :D

nu är klockan as mycket,.. och jag måste verkligen sova fast jag är inte ett dugg trött.. ska till sjukgy´mnasten i morron 08.30. sen äre ripcurl som gäller. vi fick in hela vinterns grejer idag :D as nice. jag ska köpa en klocka och en väska i helgen hade jag tänkt :) joel som jag jobbar med, som är butikschef, han e en as bra kille! men nu måsta jag tvångssova! herrå

btw, adda mej på skype så kan vi mysa : asviktigamly

btw, fått fint linne av ripcurl joel! :D


praktik

förresten, jag är apglad för jag har fått pratik på både skistar på holiday och rupcurl på torget!
å skidskole lian är löst! för jag kommer vara i björnen!
Många har åkt idag för att de har sin praktik hemma. så nu är vi6 mindre i huset på nybo. tråkigt men det har sina fördelar!

ledssen övet att säga det här till alla mina superduper vänner.. men herrå sthlm jag kommer hem titigast om 7 veckor och det blir i 1-2 dagar och sen kommer jag den 22/12 och stannar till den 26 förhoppningsvis!

åre e en bra plats

vårrullar

ikväll blire vårrullar!! å hemma från hajken sen ett tag sen. sitter i soffan nu. har precis sett mina stygn, du ska också få se :D annars så.. håret luktar fortfarande rök.. haha kommer väl göra det ett tag.
ikväll blir det väl lite mini fest sen kanske utgång. I morgon blir det nog mär fäzth! Får inte dricka än men ändå :)

i morron ska jag praktisera på goldsgym också, receptions tid. :) och nu ska jag börja gå till sjukgymnasten två ggr i veckan.

jag vet inte vad jag ska ha på mej, ångest...

 

hejrå


röjj på hc

Sitter på holiday club och pluggar.. eller försöker haha. för nu är klockan 21.00 och nu äre jippo och röj på G, live band och massamassa gäster. Just nu äre ebba grön med 800 grader och jag får gåshud, = jag längtar efter afterski, speciellt på fjällgården! AAAH jag bli tokig.

I morgon ska jag gymma, ben rygg och mage iaf. Det är det enda jag får gymma. så då blire gym, för måndag v40 har vi coach prov (praktiskt) på golds gym. men det kommer gå galant.
Jag har dessutom fått kallelse för återbesök för röntken och läkarbesök :))

nu är Kaprun inte långt borta !!
http://vimeo.com/29177526





kastade precis en colaflaska rakt i eriks fejja IHIHIHI!!! najs


knaazz

det är jag som ger uppmuntran och hjälpen, men det är inte jag som får tacken.. väldigt konstigt och sånt jag blir ledsen över. vet inte om det är för att ingen vågr visa uppskattning eller vadå?? Knasss

Vi sitter på holiday och pluggar, vi har anatomiprov på onsdag. Kommer nog gå fint :)

Nu har jag iaf mailat henrik om att jag vill ha praktik på skistar v45 eller halva veckan hos dom och halva hos ripcurl. Hoppas han förstår.

armen känns betydligt bättre idag faktiskt. Det e sweet för nu i veckan har jag receptionspraktik på golds gym! Vi har 20 timmar praktik på gymmet. varav 10 är på hösten och 10 på våren. så jag kör mina receptionstimmar i höst och mina coaching timmar i vår när jag kan belasta armen.

Jag & lovisa (bella) ihihih 3l11t


HC plugg

Har vaknat för någon timme sen, av en mobil som vibrerade i 87278256 år... på övre våningen haha . sjukt. Lovvan vaknade precis. Vi städade igår :) det blev mycket finigt, och vi införskaffade rökelse :D

några grappar i klassen är och åker downhill.. jag vill också :( Men för att göra något bra av denna söndag så ska jag lovisa och lisa knata till HC och plugga. Vi har anatomi prov på tisdag och här behövs det övas. trotts att jag läste det för ett år sen så tappar man det om man inte övar.. jäkla latin!

jag längtar efter snön. känns inte som om jag riktigt fattat att jag BOR i åre än.. haha.

fred
&
Kärlek

dålig koncentrationsförmåga = irritation

Okej, just nu spelas det musik från 2 håll, en tv är på och jag va redan irriterad från början, dessutom kollar vi på en film som är ganska svår att hänga med i.. irritationen har gnagt i mej ett tag. jag venne varför kan bero på att jag känner mej sjukt handikappad och därför inte kan göra det jag vill. tex, supa och vara full med andra isf för att ha ont. att åka downhill. jag vill kunna vrida på min hand som en normal människa, inte hålla på att vilja och försöka men handen rör sig inte alls. jag rekomenderar att INTE bryta armen så att du måste operara den och ha massa skrot i den..
dessutom va jag tvungen att sluta att äta mina p piller för operationen och får inte käka som på en månad.. och jag märker att hormonbalansen är keff och skevvvvv!

åå så har jag fått praktik sporthandel på både ripcurl och skistar shop i holiday club, å båda ställena är bara för v39.. och ett av dom måste jag tacka nej till. hoppas på att henrik på skistar tycker att det är okej att jag kommer v45 ist. Vill gärna vara på båda. men jag ska kunna snacka med henrik :)

angående min arm.. så kan jag inte få den till en rak vinkel, å jag kan inte böja den till mer än 90grader, jag kan heller inte böja min tumme upp, har inte någon kännsel i tummen heller. å jag kan inte brida handen.. hm venne hur jag ska förklara radiums&ulna (de två benen i underarmen) ska kunna rotera utåt eller vad man ska säga om man ska vunkla handflatan upp.. emn det kan inte jag och det är npg det mest irriterande och otäcka.hoppas på att sjukgymnasten vill dra lite i mej nästa gånga jag är dår, för det ville hon inte sist.
jag känner lixom hur armen typ är ett segt gångjärn. som inte går att vinkla ut eller in som om man känner skrotet. och så är den öm och det hjälper inte att mina kära klasskompisar sätter sig på den eller slår på armen. Måste ta det lugnt nu i 1-2 veckor till så att stygnen inte går upp men dom hade tydligen läkt jätte fint! yes

va inte försäkrad tydligen när det hände så att det sög men det blir la bra :)

rolig scen i the boat that rocked
ahahahhhahhahaeheheh

oj längt inlägg..

men jag fortsätter :D jag lovvan sebbe och filippi va i östersund idag och shoppade, behövde verkligen linnen och tishor åå tjocktröjor. de två förstnämnda hittade jag.. mentjocktröjor som är snygga som inte är stickade/shorta/utan dragkedja finns inte!! så det sög.

till något positivt... just nu vet jag verkligen inte. att jag får käka mina hormonpiller om 2 veckor och jag längtar<3

saknar lite människor hemmifrån

Mitt meestaste som den kan vara rak ! :)

 



börjar bli lite galen kanske

kan man vara mer olycksfågel?

Allt går emot mej nu.

-jag åker till åre när jag äntligen har börjat träffa någon som jag verkligen börjar gilla !
-Våran lampa i köket bara ramlar ner
-glömmer mer än hälften av mina kläder hemma
-jag slänger mitt högkostnadskort av misstag
-jag bryter armen och armbågen och får åka till sjukhuset och operera
-Min olycksfallsförsäkring hade annulerats 3 månader innan jag skadade mej

nu få jag ingen ersättmning för ambulans
inget för mina ärr som kommer vara på min överarm både på insidan och utsidan av armen.
ingen ersättning om jag måste göra om operatioen eller får framtida kompliktioner

just nu vill jag hem å bara dö. eller kanske bryta något mer och bli sövd igen.
allt känns sämst. och att ha varit ledsen sedan lunch idag har tagot sjukt mycket energi så jag känner mej som en zombie typ.  jag bara önskar att jag inte frå några komplikationer och att all otur slutar nu. nununu. jag är för bra för att ha otur helatiden.

aja ska väl tjura lite till och försök bli glad och släppa allt.
i morron ryker iaf stygnen och bandaget, jag kan se några av mina första stygn, det ser jättefint ut

kolla bara vilken otur jag har! kolla min mobil i den röda ringen som ola har gjort. JAG BLIR GALEN!
http://www.freeride.se/blog/skidlararlinjen/

btw när man kollar på bonde söker fru vill man bli kär igen. eller man blir helt kär

värsta som finns

högmog eller storhetsvansinne är nog det ocharmigaste egenskapen man kan ha, efter handlingsförlamning..

det är så irriterande och fy. jag blir så arg. vad tror personen egentligen. att den är värsta gurun. fy! människor klarar sig utan dej, det är sant!

jakob e galen, vet inte om fiilippa kanske kommer in och sover hos oss för han verkar helt galen!!
folk vill busa, jag me, men jag kan inte med min jävla skena i armen just nu.

sova nu herrå

dumma bandage!

Hejeheje!
nuuu äre snaaart två veckor sen operationen, jag går frtfarande på massa piller men armen e inte alls lika svullen, om ens svullen längre :O jo lite på kvällen typ. Men innanför bandaget, typ mellan den elastiska lindan och gaslindan äre en plastskena tror jag som ska hålla upp armen och nu ären typ bara ivägen , känner den helatiden och det är irriterande..
Dessutom klickar min armbåge och handled ibland, å så har jag ont där skruvarna sitter. BLÄ för att operera armen.



men på torsdag får min arm äntligen se solljus! :D hm undrar hur många stygn det blev per sida om armen.. och undrar om plattorna och skruvarna kommer kännas om man tar på dom ! ? iheiheiheh.

jag har väck åtal mot peab, och nu förstår jag inget. äre någon som kan berätta för mej!?!?!? måste ringa försäkringskassan och fixa om pengar och sjukhus grejs. Kommer förhoppningsvid få lite deg för mina ärr! hej nya skidor och pjäxor :D     

herrå

nattisnatt

blev inge prata ikväll..

jag har någon som jag bord prata med, men jag gör inte det. det är nog för att jag inte riktigt vågar och inte vet vad jag ska säga. typiskt, å jobbigt. men jag ska göra det innan nästa vecka e slut iaf :D (a)

just nu ligger jag i mitt och lovisasrum själv. alla andra är på broken.. elelr nä inte alla men typ alla 10 andra som bor här eller nu kom några hem. jag har kännt mej ensam i kväll, alla drog till broken medans jag höll koll på de småbarnen som va här och kalasa. men det va kanske lika bra att någon hade koll och sen vare tydligen så mkt folk så min arm hade säkert dött.

va i östersund idag med  wacla (lilljohanV) och Jonte, vi skulle hämta linus på flygplatsen. jag passade på att shoppa lite :) de va fint de !

har lite ont i magen nu :/.. typ. orolig blir typ ledsen, blä.

men en sak vet jag och de är att jag saknar sebastian

godnatt

Skola med Ola

Sitter i skolan, Ola har lektion och försöker dra hur skidlärarutbildningssystemet är uppbygt.
halav klassen ser ut som frågetecken.. jag blir lite frustererad när man inte kan lyssna på varandra.

det är galet va det är processer här i världen för skidlärarexamen IFSI och ISIA stämplarna.
Vi får en jädra hjälp med skidlärarlinjen. Hoppas vi får bensträckare snart.

har precis skrivit klart min ansökan om LIA plats i skidksola. det är långt MEn det ser bra ut, måste vara bra. Vill eller nä jag MÅSTE hamna i björnen eller rödkullen.

armen e på g, inte alls lika svullen längre, jag knaprar mina piller. i morron ska jag till sjukgymnast. jag har väckt åtal mot peab som inte hade stängsel där jag ramlade. om 8 dagar får jag ta bort stygnen.

jag älskar åre, jag vill vara här.
saknar er där hemma! puss

jättebruten arm

okej , jätte dålig på att blogga.. hm förlåt! men nu blire ändring! sitter hhemma på nybo med en supersvullen hand med johan och lovisabella i andra soffan, eller johan försvann precis.

jaa.. under 3 veckor här i åre har det hänt mycket
x Kalas fylla
x Träffat nya människor
x volleyboll
x bubbel & bastu
x utbildning
x Intimitet
x gått upp och ner från skutan
x brutit & opererat armen

hm ja lite det några upplevt här i åre, jag kan skrivas under några punkter, men jag har en helt egen. och det är brutit & opererat armen.
jo så här vare vi hade hunnit med sjukt mycket den dagen. gå i skolan , träna, bubbla på tott, laga god mat och börja fäzta. vi va smått o pepp men vi i fantastic4 (jag, filippa lovisa jakob) drog igång gänget.  vi söp på gaaanska bra här hemma, alla va mer eller mindre runda om fötterna vid.. 8-9 snåret. vi bestämmde oss för att knata till broken och shotta. sen gick vi hem och kalaset fortsatte. jag och lovisabella fick lust att prata lite serious talk. vi cyklade in till byn och satte oss på något som tydligen va en byggplats, men varken inhängnat eller något liknande. så här blire polisanmälan.. när jag skulle resa mig fick jag svindel och ramalde baklänges rakt ner i en betong avgrund, typ en platå, krossade och brör överarmen /armbågen.
varken jag eller lovisa hade mobiler med oss och alla krogar hade stängt. e bil körde förbi, jag kände inte att armen va bruten tackvare shocken och adrenalinet. jag bad lovisa få bort bilen, men precis när bilen har åkt så roppar jag till lovisa: lovisa ring en ambulans, den är jättebruten! . lovisa ville inte lämna mej själv, vi försökte cykla, gick inte. jag låg och jämrde mej. en gubbe skriker: varför skriker ni mitt i natten !? jag ropar tillbaka: för jag har brutit armen !

efter ytterligare 15 min kommer en kille nerspringande och fågar vad som har hänt. vi berättar. och han börjaragera och tar hand om mej, tar hand om mej och min hyperventrilering och ringer abulansen. det tar ambulansen ca45 min att komma till åre och till mej. tack världens bästa erik som jobbar på skidpatrullen ! jag ska hitta dej!

ambulanden kommer och de ger mej massa lungnande och smärtlindrande. jag är ite småglad eftersom jag alltid velat åka ambulans. resan till östersund tog 1 timme. väl framme kl 02.30 får jag inte mycket hjälp. bara massa morfiinoch sen får jag vänta till 8 tiden på morgonen då jag blir sövd och de stabiliserar och lägger min arm till rätta medhjälp av skena och gips. lovisa har sovit över och nu äre onsdag. ingen av oss har mobiler men lovisa får tag i en mobil och ringer ola (våran mentor) och min mamma. Lovisa åker hem vid 5 tiden och jag ska opereras på torsdagen kl 08.00 notera att jag inte ens kan gå på toa själv.. plus att tackvare smärtan måste försöka kissa i kanske.. 30 min innan något händer..

torsdag, har fastat sen 12 natten innan.. gör inget för jag har ändå ingen matlust med min smärta inte heller gör min rumskamrat det bättre som bär vuxenblöja hostar slemmigt pratar i sömnen och snarkar som ett odjur.
kl07.00 rullar ja mot operation. ligger på uppvaket / intensiven. narkosläkaren kommer, berättar om hur jag ska bli sövd och bedövningen. han föreslog en plexus bedövning tror jag att det hette.. man sätter in en.. typ 1 decimeter lång nål/spruta i sidan av nacken och då bedövar man nerven till armen. så skulle han in med den, men man kollar ju alltid att det är bra flyt i nålen och trycker lite innan.. ja du vet, haha då sprutade han ut det på mitt ansikte !! åh gu va vi skrattade!! ja sen fick jag den där sprutan och åkte in på operation, sövdes typ.08.15 vaknar upp 14.20 igen och har bara ont i mina stygn.
operatioen tog 3 timmar och 30 min. jag va sövd.. väldigt länge.  jag kräks lite galla, kan inte kissa och får stanna kvar tills klockan blir 17.30.

uppe på mitt rum får jag lite äcklig mat, men erik från klassen kommer på besök med min mobil och  lite kläder som jag kan åka hem med ::)

jaa sen äre tråkiga långa dagar i sängen, ont första natten, mindre ont andra och på lördagen får jag äntligen åka hem, blir hämtad av jossan, ebba , lisa och lovisabella. vi åker hem. men, jag kommer på att jag gllömt plånboken på sjukan... typiskt! så den hämtade vi på söndagen. jaaa typ det som hände under sjukhus vistelsen.
har skrivit hela inkägget med en hand = sjuktjobbigt!!!!

kommer säkert skriva lite mer om sjukhuset i inkägg då och då :P
men nu måste jag faktiskt slagga, ska vandra på fjället en stund i morron :)

btw mina kläder från hollywood har kommit! ska bara behålla jackan, brallorna får åka tillbaka :)

herrråååå




RSS 2.0