kalltigt om nosen

Nu e jag hemma i Åre, jätte skönt men också jobbigt. Skänt att vara tillbaka i snön, i skidåkning träning och braigamänniskor.
Mindre bra att vi inte har ett element i lägenheten, jag får inte åka skidor för ens efter nyår och saknar många hemma speciellt sebastian.  Meeen första dagen är alltid värst, i morron kommer det kännas myyyyyycket bättre ! :D

i morron ska jag upp til sjukgymnasten kl 9, efter det blir det gym och sen jobb på stadium :))

jag har haft det super bra hemma, firat jul och födelsedag hos pappa med syrrorna, nina, joanna, momi & stig, wilma fyllde 14 :D Firat julaftonsmorgon ute på Hölö med Patrick, Linda, småbröder + Lindas systers familj, en julafton hos mormor&morfar med mamma johan och småbröder. Senare på julaftonskvällen träffade jag sebastian.
Jag har blivit barnvaktad av micke haha , och sen bara haft det toppen !

Jag sitter och kollar på Victorias Secret, jag älskar detta program! Men.. jag blir sjukt besviken då dom bara designar bhar emd vadd och som inte brukar gå så högt i storlekar.. grymma kläder, snygga modeller. Men jag blir faktiskt trött på dom som tycker att dessa modeller är "mulliga" modeller. haha



Att sakna någon är skitjobbigt, speciellt det första dagarna.

tjaatjaa bloggen

är i nynäs hos far min. lillasyster Wilma fyller 14 år idag så det har varit fördelsedags firande här :) gjort en maffig chokladmoussetårta.. herre, man orkade inte käka upp

Planen idag var att va med mina systrar, Hilda Wilma & Tyra för att sen åka till centralbadet med Sebastian, Dirk, Micke & Dessie. Men.. jag kan ju inte bada !? haha jag ska ju ha bandage i typ.. 3 veckor. nu ere två kvar. Hoppas dom hade det tråkigt utan mej !!

Men idag har vi städat lite och slängt lite skrot och handlaat åå fixat med tårta och gäster. Fått julklappar av Nina (låtsasmamma) och Mommi & Stig (låtsasmormor&låtsaslåtsasmorfar) haha . min familj är komplicerad. ska nog redovisa den någon gång här :)

ahh ska hitta en rolig lista nu. åh förresten, jag kommer ha två mobilnummen nu... om någon va intresserad. haha

nyhetsmorgon & packar en väska

Kollar på nyhets morron, dom pratar om hur faligt viss julmat är för hundar å katter. asså herre gud allt e farligt.

jag blev hemma idag, armen gör flr ont för att anstränga sig mig skidor. det gör ont att sträcka på armen eftersom stygnen är precis på armbågen. Så vid tolv snåret kommer jag åka hem, eller ja till stockholm, åre e ju mitt hem.

det är skönt att väskan inte behöver vara så full denna gång när man åker hem :D


Så mycket planer!!

Jag har så mycket planer för de närmaste två åren iaf. till hösten ska jag ansöka om jobb hos fritidsresors bamseklubb! åh kommer bli så bra! Hoppas jag. Vill egentligen söka nu.. men eftersom utbildningeperioden krockar med skidlärarlinjen och att jag inte heller har en sån hel arm så hoppas jag att det blir en höstkurs som jag kan gå i höst. åh jag ser fram emot detta !

medans jag kickar runt på fritidsresor så kollar jag på tv, supersize VS superskinny.. med BARN!! det är så hemst att se barn som tycker så illa om sina kroppar.. Jag tänkte precis på det, faaaan att man inte kan vara nöjd med sig själv, alla dumam och äckliga ideal, dom DÖDAR oss. dom bryter ner oss och får oss må dåligt. Att väga över 60kg som tjej  är ju " äckligt" enligt många. Det är så sorligt.
Det jobbigaste är om man han en nära vän som påstår om och om igen att han/hon är tjock.. trotts att denna är flera kilo och cm mindre än du !?

just nu har jag lite ångest för att jag inte tränat på länge, dum som jag e så mår jag dåligt över det och det känns som om jag.. inte har någon matlust alls.. sämst.

Armen mår bra, just nu kliar och svider stygnen. Och blodet som kommer från stygnen och blivit som en skena åt armen, FRUSTRERANDE. Detta förhindrar rörligheten i armen för mig. Varför det blir så mycket blod direkt efter operationen är för att de tömmer först armen på blod medans jag är sövd. Att operera med en arm full med blod blir kladdigt och krångligt för operatören. SÅ när man vaknar upp så är armen helt lila för att dom har lindat armen så himmla hårt..
Så när jag låg där på sängen så blev den JÄTTE lila. Och min sjuksköterska på uppvaket lindade om, och då blev det mycket blod och nu har det stelnat.. Jag funderar på att knata upp till vårdcentralen och ta byta bandage om jag får..

så nu sitter jag med en arm där ena halvan av mitt gamla ärr är ett nytt läkande ärr med stygn. Så nu får jag helst inte svettast eller bada med klor på två veckor.. det suger för sebstian föreslog att han jag dessie dirk och micke skulle bada på torsdag. åh det hade jag velat! några av världens bästa personer just nu. jag saknar alla 4, speciellt Sebbe.

i morron åker jag hem, det ska bli skönt!

narkosläkaren = BÄST

idag hade jag värdlens bästa narkosläkare, saknar nästan honom. Han var hur snäll trevlig och cool som helst. kände mig verkligen trygg när jag somnade. stor eloge till honom. Efter det på uppvaket hade jag en grym syster (han var man) som också var super! man vill nästan inte åka där ifrån för att man blir omhändetagen och folk bryr sig om en.

Men nu är jag iaf hemma. Åkte in med bussen som gick kl 06.10 och jag va framme vid sjukhuset 07.50, det va direkt buss, så sweet! Så jag sov hela vägen. Jag fick vänta en stund på min operatör för hon hade jour. Men vid halv tio så blev jag sövd. Det va lite jobbigt, efter "karusell" medecinen (morfin och andra smärstillande) blir jag alltid så känslig och börjar böla när dom pratar om att jag ska tänka på något bra. Men min narkosläkare va så bäst så han tröstade mej och strök mej så där varsamt som en mamma eller någon som bryr sig jätte mycket gör över kinden för att få bort tårnarna.
Jag vaknade igen vid 11.20 på uppvaket. Då ville jag bara somna om, man år ju så dumtseg och trött och har en äcklig smak i munnen ... jag tycker att den är särskillt äcklig för sist så kräktes jag 2-3 ggr efter operationen och fick ligga på uppvaket i 4 timmar..
Men den här gången blev jag pigg fort och fick i mej ett glas nyponsoppa och två degistive kex, skyndade iväg till bussen som gick 12.46

Jag var förvånad tt jag inte mådde så illa efter narkosen.. men såklart, när jag står och väntar på bussen så känns det som om jag ska kräkas.. men det gör jag inte. Jag mår bara illa. Sätter mej på bussen och blir galen av alla sinnesintryck.. kan inte ens lyssna på musik så den stänger jag av och försöker fokusera på att somna så att illamåendet går över. Sover enda bort till Järpen .

Nu mår jag super, det svider lite där stygnen är och jag har bandage med plåster och kompress innanför. I morron blir det dunjacka på i backen eftersom jag inte kan få på mej underställ. jag längtar tills jag kan åka skidor ordenkligt igen :D borde bli snart!

tänker mycket på lillsved, jag saknar alla <3

åh geisha

Idaaag har det blivit skidåkning, backarna har varit bra, om man hade bra kanter!!! men sikten har varit sämre.. disigt, så jag tycker sund om den som har glidit runt med spegelglas eller svart lins !!
Jag, Jossan och Emma gick till Stadium för att prova lite skidor, jag tog ett par Salomon Geisha, ÅH jag älskar dom!! Roliga både i och utanför pisten. Kommer förhoppningsvis kunna plcoka ut ett par från Salomon! :D

Nu ska jag ställa mig coh laga mat, sen blir det dusch med desinfektion grej för operationen i morron och läggdags. operationen blir framflyttad och jag ska opereras så tidigt som möjligt. Men Kommer inte kunna innan åtta eftersom bussen går kvart över sex på morgonen och är framme kvart i åtta, ingen kan köra mej :( MEN DET KOMMER BLI BRAA! Oje caps, jag längtar efter operationen.

SÅ i morron bllir det sjukhus och hemfärd, plus packning och tvättning på kvällen. Hoppas att läkningen går fort :)


tjocker och glaa

åh sitter i soffan min och kollar på pirates of the caribbean och får lite smått nackspärr medans jag inser att det är högtid att gå och lägga sig. Jag är super trött, jag hoppas att alla som har åkt skidor idag är supertrötta, annars har man inte åkt ! :D

skrev prov idag, det gick nog bra, har ju gått handelslinjen på gymnasiet så jag borde ju kunna det här med företagsekonomi.. vi får se :) Efter det gick jag mot torget där jossan och anton mötte upp mej, anton skulle hem och INTE åka skidor :( men jag och jossan gjorde det. det blev lite testskidor för jossan hos STADIUM, SALOMON.
Jag håller på att åka in mina nya skidor, för om jag inte skrev det igår så har jag köpt ett par Head Super Shape Magnum, lite ovant.
Äntligen så har WC liften öppnat så att man kan ta sig mellan åttan och sexan!! så det blev åk i båda delarna av Åre. Stjärnbacken blev snabbt isig och åttan såg betydligt bättre ut. Höll dock på att kracha kanske 5 ggr på ett åk :P Det va inte så mycket folk ute heller så de va nice!

i morgon äre upp tidigt och stå startklar i liften vid tio snåret. åh skidor ! jag är så glad att jag har hittat något som kan ersätta innebandyn!! fast jag saknar självklart att spela innebandy, vet inte heller om jag komer kunna spela på ett bra tag till pg.a min arm.. På måndag opereras jag :D

men nu ska jag jäsa min kladkakesmet och middag i magen medan jag nannarkudde. jag saknar alla er där hemma. men åre är väldigt bra just nu. pözzzzza!



tröttsamt

Nu är det inte mycket pengar kvar på kontot, börjar bli tröttsamt.. och ändå så köper mn .. typ inget!?

en sak som är superduper är att jag kommer kunna stanna hemma en dag extra :D för jag börjar inte jobba för än den 27 dec så jag kan stanna till den 26 ist för 25 :D åh jag e glad!

Nu sitter jag själv kvar i min lägenhet, det är några som är ute :D men jag stannade hemma för i morron ska jag skriva prov kl 09.00. kult! och jag orkar inte plugga, men .. det går trögt men okej. jag vill bara sova.

I morron blir det prov, efter det ska jag till VM6an och åka lite skidor. Blir Head Magnum som jag köpte idag och lite Salomon ShoGun & Sentinel ! åh kommer bli grymt! jag längtar.

nu ere plugg för heeela slanten (och snakes on a plane)


åh, de blev en mössa!

oioioiiiie va det är kallt i min och Lovisas lägenhet, vi har fortfarande inte fått ngn elektriker hit som kan fixa vårat element! Ringde precis till min sjukgymnast och avbokade min tid eftersom jag inte blev opererad.. hoppas sjukhuset ringer med ny tid snart!!

idag har va åkt skidor i åttan, första pket i Åre! sexan har öppnat idag, stjärnbacken är pistat och klar att köra. Så några åk i stjärnan blir det nog i helgen :D
Efter det bar det upp till Tott och det va Skistar dag, med mycket rabatterade priser hos scott smith och hestra :D jag köpte ett par vantar till mig själv, och lite julklappar. Sen blev det lite föreläsningar och killen som gör rösten till PLANKTON va där IIIH :D:D:DD as bra! ikväll blir det kanske middag på Tott :))

Nu sitter jag och kollar på nordstan, haha göteborgare, vissa är underbara. speciellt alkisarna!

luktar rökelse och myser in i min filt med min nya mössa!!


en dag som blev sämst efter 15.00

Den här dagen blev totalt värdelös efter klockan tre.. innan dess hade jag kul uppe i rödkullens värmestuga med skistar Åre's skidlärare med pulkaåk tävlingar och lite presentationer. Efter det skulle jag gå till stadium och hämta nycklar, sen til ica och hämta mina nya vinterskor, efter det skulle jag trän och sen laga god mat.

till stadium gick jag, pratade med anders och fick lite rutiner vid öppning/stängning. efter det gick jag till ica och hämtade mina skor. Men jag hade också precis fått veta att min operation i morron blev inställd.. sjukhuset hade ringt och ville undvika operation i morron för att de vill inte använta lokalbedövning, de vill använda narkos och söva mig istället, den 21 december.. jag har ingen lust att inte få åka hem under jul. så glöm det!

när jag kommer hem och prövar mina skor märker jag att de kommer vara för små och kalla.. så nu ska jag retunera dom. PLUS att jag kom hem till en diskho FULL med disk. och jag tänker INTE ställa mig och diska allt nu. speciellt inte när jag mår piss och ingen disk är min typ. jag e bitter.

och till råga på det så ringde jag elektrikern förra veckan.. typ måndagen. Han sa att han skulle återkomma senast i fredags.. eftersom vi inte har något element och vi fryser ihjäl typ. så nu ska jag maila björn och fråga om ersättnig...

jag är trött och ledsen, jag vill hem nu, till någon som bara kan krama mig!

åh !

ÅH jag har perfekt teckning till internet nu ahahahhaMOHAHAH! så skönt.
Jag sitter och kollar på top modell och skriver ner lite bra saker att veta inför det teoretiska skidprovet på torsdag, vilket är GANSKA mycket, VÄLDIGT mycket

I Åre är det mysigt, det är snö och min fantastiska rumskamrat lovisa har köpt lite julpynt och vi har plockat undan så det är ro i rummet :) I helgen är det skidtest, kommer förmodligen bli av i Duvet istället för vid VM6an. SkiStar kommer heller inte kunnna hålla sin snö garanti = att 10 pister ska vara öppna senast den 8december.. så do som har bokat boende osv får pengarna tillbaka.

Nu har iaf Dippan äntligen öppnat, underbara Pontus och Jessice jobbar där, åh fint!! åå på torsdag är det jag lovisa lindegren och emma snäll som käkar och dansar loss till rebecca & fiona på BYGGET :D

juste, jag har varit i sälen i en vecka.. det va nice, träffade nya braiga människor!

i morgon väntar ännu en pluggdag men med lite förväntning.. sportakademin på holidayclub :D

herrrrååååå puss


Fina människor påväg ner till sälen för två fredagar sen :)


RSS 2.0